Community Centre Moorsel


In the heart of the Belgian village of Moorsel, a disused 18th-century presbytery complex has been converted into a public domain, thereby fulfilling the village community's longstanding need for a multifaceted meeting place. The previously closed-off walled garden can now be enjoyed to the full by village residents. New buildings, such as a multi-purpose hall and a clubhouse, allow for a diversified use. The tranquil presbytery garden, with its sweeping lawn and numerous trees, has become a park, a transformation that has added a substantial quantity of green to the palette of predominantly hardscaped public spaces in the centre of Moorsel.


Awards: Winner Prijs Wivina Demeester 2014
Winner Architectuurprijs Orde van Architecten 2015
Honorable mention Architectuurprijs Oost-Vlaanderen 2015
No
mination ARC15 award
1st Prize Open Call 21 Flemish Government Architect

Location: Moorsel, Belgium
Type: community centre
Completion: 2014
Client: VZW Parochiale Werken St. Martinus Moorsel, Municipality Aalst
Collaboration: with Van Besien Van Noten
Photography: Filip Dujardin